P-vitamin - Valójában nem is vitamin, mégis sokat tehet az egészségünkért
Szent-Györgyi Albertnek nem csak a C-vitamin, hanem a P-vitamin felfedezését is köszönhetjük. Mit érdemes tudni róla, és mely kedvenc ételeinkben található meg?
A kaempferol jótékony hatásai és természetes forrásai
A kaempferolban bővelkedő élelmiszerek könnyedén hozzáférhetőek, és számos módon védhetik az egészségünket. Ebben a bejegyzésben ezekről tudhatunk meg többet!
A katekinek egészségvédő hatásai és leggazdagabb forrásai
A katekinek olyan növényi vegyületek, melyek a fogíny védelmétől kezdve a kognitív funkciók javításáig számos módon támogathatják az egészségünket.
A glutation egészségvédő hatásai és legkiválóbb természetes forrásai
A glutationt szervezetünk is képes előállítani, illetve egyes ételek, valamint étrend-kiegészítők fogyasztásával is fokozhatjuk szintjét. Lássuk, miért fontos egészségünk számára!
A karotinoidok jótékony hatásai és legkiválóbb forrásai
A karotinoidok, mint például a béta-karotin, a lutein és a zeaxanthin gazdag étrendi forrásainak fogyasztását meghálálja szervezetünk. Tudjunk meg többet ezekről!
Kvercetinben gazdag ételek - Milyen egészségügyi előnyökkel járhat a fogyasztásuk?
A kvercetin egy természetes növényi pigment, mely számos módon védheti egészségünk az allergia enyhítéséről a magas vérnyomás csökkentéséig. Tudjunk meg róla többet!
Mik azok az alkamidok, melyek a legjobb forrásaik, és hogyan védhetik az egészségünket?
Az alkamidok kivételes növényi vegyületek, melyek megfelelően alkalmazva számos módon védhetik az egészségünket. A következőkben ezeket ismerhetjük meg.
Hogyan védik egészségünket az antocianinok, és hogyan vihetünk be belőlük eleget?
Az antocianinokban gazdag ételek rendszeres fogyasztása egészségünk megőrzésének egyik kulcsa lehet. Milyen ételekben találhatóak ezek a jótékony növényi vegyületek?
Allicin, a fokhagyma legegészségesebb vegyülete
A fokhagyma sokak egyik kedvenc fűszere, ám ezt a növényt nem csak ételek ízesítésére használhatjuk, hanem egészségünk megőrzésében is segíthet. Lássuk, hogyan!
Mik azok a fitonutriensek, és miért érdemes többet fogyasztanunk belőlük?
A fitonutriensek számos módon támogathatják egészségünket. Tudjunk meg többet az egyes típusokról, azok jótékony hatásairól, valamint leggazdagabb forrásaikról!
A vitexin jótékony hatásai és leggazdagabb természetes forrásai
A vitexinről ugyan kevés szó esik a mindennapokban, egészségvédő hatásait és legjobb növényi forrásait érdemes megismernünk.
Hogyan védi szemünk egészségét a lutein és a zeaxantin, és hogyan fokozhatjuk bevitelüket
A lutein és a zeaxantin kulcsfontosságú szerepet játszanak szemünk egészségének megőrzésében. Lássuk, miben találhatjuk ezeket a fontos antioxidánsokat!
A teobromin egészségvédő hatásai és legkiválóbb forrásai
Itt az ideje, hogy alaposabban szemügyre vegyük a koffein egyik alternatíváját, a teobromint, mely nem csak serkent, de más jótékony hatásokkal is büszkélkedhet.
Természetes hatóanyagok hüvelyszárazság ellen
A hüvelyszárazság nem kizárólag a menopauza során, hanem bármely életkorban jelentkezhet. Íme 5 hatóanyag a probléma természetes kezelésére.
A rezveratrol lenyűgözően sokoldalú hatásai és legkiválóbb forrásai
A rezveratrol a bőr egészségének védelméről kezdve a szívbetegségek megelőzésén át a cukorbetegség kezeléséig számos módon alkalmazható. Tudjunk meg róla többet!
Az alfa-liponsav egészségvédő hatásai és természetes forrásai, melyeket érdemes megismerni
A burgonyában és a répában is megtalálható alfa-liponsav védheti idegrendszerünket és csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is.
A klorogénsav egészségvédő hatásai és legkiválóbb forrásai
A klorogénsav az egyik legerőteljesebb antioxidáns vegyület. Lássuk, mit tehet az egészségünkért, és mely növények a leggazdagabb forrásai!
Asztaxantin, az egyik legerősebb antioxidáns - Mi mindent tehet egészségünkért?
Az asztaxantinnak számos egészségügyi előnye lehet. Hozzájárulhat a bőr egészségéhez, az állóképesség fokozásához és még az ízületi fájdalmak csillapításához is.
A likopin jótékony hatásai és legjobb forrásai
A paradicsomban és a görögdinnyében is megtalálható likopin fogyasztása lenyűgöző egészségügyi előnyökkel jár. Lássuk, hogyan gondoskodhatunk beviteléről!
Miben rejlik a fiatalság titka? Íme 7 sejtfiatalító és öregedéslassító “csodaszer”!
A fiatalság megőrzése és az öregedés lassítása ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Mit fogyasszunk a sejtek fiatalságáért? Nézzük, mit mond a modern tudomány!
A luteolin egészségügyi előnyei és 10 legkiválóbb természetes forrása
A luteolin számos módon védheti az egészségünket. Lássuk, milyen ételek fogyasztásával gondoskodhatunk a beviteléről természetesen!
Mik azok az antioxidánsok, és 3 kiváló antioxidáns-forrás
Az antioxidánsok védik sejtjeinket, támogatják immunrendszerünket és segíthetnek betegségek megelőzésében és kezelésében is. Nézzük, hogyan vihetünk be többet belőlük!